Meyvələrin Şəkər Nisbətləri
Hüceyrələrimizin yaşaması üçün əsasən şəkərə ehtiyacı olsa da, bəzən qəbul etdiyimiz şəkərin miqdarını tənzimləyə bilmirik. Gün ərzində nə qədər yediyimizin fərqində olmadıqda, iplər əlimizdən qaça bilər və nəzarətsiz çəki artımı baş verə bilər. Yediyimiz qidalarda şəkərin miqdarının fərqində olmaq, şəkər qəbulumuzu nəzarət altında saxlamaq üçün ilk addım olacaq.
- Banan = 3 çay qaşığı şəkər
- Manqo = 3,2 çay qaşığı şəkər
- Alma = 2,6 çay qaşığı şəkər
- Ananas = 2,5 çay qaşığı şəkər
- Üzüm = 4 çay qaşığı şəkər
- Limon = 0,6 çay qaşığı şəkər
- Kivi = 2,3 çay qaşığı şəkər
- Ərik = 2,3 çay qaşığı şəkər
- Çiyələk = 1,3 çay qaşığı şəkər
- Moruq = 1 çay qaşığı şəkər
- Qaragilə = 1,7 çay qaşığı şəkər
- Zoğal = 1 çay qaşığı şəkər